tiistai 30. heinäkuuta 2013

Tervakosken Näyttely 28.7.3013

Ai vihtori - tätä päivää stressattiin ja urakalla kaks viikkoa. Ramppikuume oli kova ja tunnetusti minen mikään turkkiekspertti ole, stressasin Ricon ulkonäöstä ja "tällinkistä" ihan ja tarpeeksi. Hullujen hommaa sanotaanko ;) näin vaatimattomasti :D
Joka päivä harja kourassa ja piti varoa ettei turkki kastu ect. Jälkikäteen ihan naurattaa koko meikäläisen sekoilu ja stressi - mitäs sitten jos vaikka vieny "au naturellina" pojun kehään, olis voinut pärjätäkkin. ;)
Päivää ennen tervikselle lähtöä kyläilemään saatiin Ricon Torni-veli (Katehian Thorn). Tunnelma oli Tornin mielestä aluksi ahdistava. Käänsin molempien koirieni takamukset Tornille haisteltavaksi ja pidin siis koiristani kiinni. Kuin lamppu olisi syttynyt Tornin pään päälle: toi on selkeesti mun veli ja TÄMÄ PIENIHÄN ON NARTTU. :D Häntä alkoi oitis heilua eikä yhtään ahdistanut/ murisuttanut enää. Painelimme oikopäätä jälkipellolle kera kaikkien koirien ja Torni-Tornaado imurin elkein veteli pellolta iltasapuskansa häntä hiljaa huiskuen. Loppu ilta ja yö menikin rauhallisesti, vaikka Torni onkin vallan ulkokoira (ja omistaja vinkkasi koiran olevan levoton öisin sisällä). Pah, niin mikä koira?? Missä?? Molemmat nukkuivat perse homeessa tietoakaan tulevasta. :D Aktivointi oli siis päivän sana ;) TAASKIN.
Vinkkinurkka: koiran levottomuuteen suositellaan pientä jälkitreeniä. Sen voi tehdä itse ja samalla syöttää puolen päivän annoksesta jäljellä! Seisoo itse vain narun jatkona ja antaa haukun imuroida!

Rico ja Torni-Tornaado sekä veljesrakkautta <3






Aamutoimet ja matka Tervakoskelle sujui moitteitta, Torni on veljensä tavoin upea luonteinen mies! Saija kehui mieheni koirankäsittelyä tullessamme kehän laidalle: teille sopisi hyvin kaksi koiraa ja sulla on homma hallussa! Kieltämättä tuntui hyvältä kun omaa isäntää kehutaan... ;) Mies vaan piti kahta koiraa vasemmalla puolella yhdellä kädellä, siten niinkuin aina, eikä koirat rimuile ukkoni tottuneissa käsissä. Ai että oli ylpeä olo <3 Saas nähdä tuoko haikara vielä joskus toisenkin hovawartti-vauvan ;)

Saija-kasvattaja antoi vinkiksi "furmin" kaltaisen kapistuksen ja pari muuta vinkkiä korvan taa, joita ensi kerralla sitten kokeillaankin. Kaikkia jippoja ei paljastetakkaan... olenko ilkeä. :P
Ekasta kerrasta viisastuneena laittaa nyt saadut vinkit korvan taa jos ens kerralla koira olisi paremmassa trimmissä ;D




paria päivää vaille 9kk



Sascha Bonde-Henriksen Tankasta arvosteli pennut 7-9kk ja arvostelu oli Ricon kohdalla seuraavanlainen:

"8 monts old BIG black and tan boy. Correct scissor bite. Middle brown eyes, good masculine head, ears sould be biger.The end of the tail feel not correct.For the age good development of the chest, correct angulaped. Should loose couple of kilos. Narrow behind, needs a bit moore drive. Very nice coat. Correct markings but light under the tail. Very mature for his age. Well shown. Good temper!"

Sama suomeksi:
"8kk ikäinen ISO merkinvärinen uros. Oikea saksipurenta, keskiruskeat silmät, hyvä maskuliininen pää, korvat saisivat olla isommat. Hännänpää ei tunnu oikealta. Ikäisekseen hyvin kehittynyt rinnasta, oikeat kulmaukset. Pitäisi pudottaa pari kiloa. Ahdas takaa, tarvitsee hiukan lisää "draivia". Erittäin hyvä turkki, oikeanlaiset merkit, mutta hännän alta vaaleat. Hyvin kehittynyt ikäisekseen. Hyvin esitetty, hyvä tempperamentti!"

Ja jälkipyykki: Ihan ensin alkuun jäin tuijotamaan että mikä helkkari muka hännässä on?? Kun kolme eläinlääkäriä sitä tähän mennessä ei ole nähnyt vaikka syynätty. Noh, lonkkakuvissa se viimeistään näkee, kun kuvaa hännän samalla.
Muuten hyvä arvostelu, täytyy itekin muistaa että koira on vasta 9kk (itseasiassa tänään!) ja kasvu täysin kesken. Paras kiitos mitä sain tuomarilta, oli se että esitin koirani hyvin. Se oli päätavoite ja hyvälle mielellä jäin.
:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.